درمان کیست تخمدان

13 دی 1399

کیست تخمدان سندرومی شایع بین زنان است. امروزه با افزایش روزافزون دیابت و چاقی درصد بالایی از زنان دچار کیست تخمدان میشوند. درواقع کیست تخمدان به کیسه هایی که درونشان مایع است گفته میشود. این مایع گاهی مایع خونی و یا چرکی است و این کیست ها اغلب در زمان تخمک گذاری شکل میگیرند.


ابتلا به این سندروم در ابتدای بلوغ و یا در زمان باروری بیشتر است . همچنین جدیدترین تحقیقات نشان از تاثیر مقاومت انسولین بر ایجاد این بیماری دارد.دلایل ایجاد کیست تخمدان

داشتن زمینه ارثی و خانوادگی

درجه‌های پایین التهاب

رشد غیرنرمال در دوران جنینی

دیابت

استفاد از برخی داروها مثل کلومیفن (داروی بارداری)

اختلالات چرخه قاعدگی

سیگار کشیدن

هیپوتیروئیدی

دسته بندی انواع کیست تخمدان

1-کیست‌های فولیکولی

هنگامی که یک تخمک بالغ میشود تمایل به خارج شدن از فولیکول دارد، فولیکول باز شده و تخمک را آزاد می کند. اگر به هر دلیلی فولیکول باز نشود، کیست فولیکول برای فرد ایجاد می‌شود. این نوع کیست تخمدان، معمولا ظرف 3 ماه (اغلب به صورت خود به خودی) از بین می‌رود.


2- کیست‌های لوپوس

این نوع کیست تخمدان زمانی ایجاد می‌شود که فولیکول کاملا بسته شود و در آن مایعاتی وجود داشته باشد. این نوع از کیست‌ها نیز می‌توانند در حدود 3 ماه خود به خود از بین بروند. در اغلب موارد این کیست‌های لوپوسی برای فرد علائمی همچون خونریزی یا درد را به وجود می‌آورند.


3- کیست‌های غیرفعال

افرادی که مبتلا به این نوع از کیست‌های تخمدان هستند، تعداد زیادی کیست‌های کوچک، در یک یا هر دو تخمدان خود دارند. این وضعیت در اصطلاح پزشکی به نام "سندرم تخمدان پلی کیستیک” نامگذاری شده است.

ادامه مطلب.......

ارسال نظر

خطا ...
آدرس ایمیل وارد شده نامعتبر است.
متوجه شدم